Doorgaan naar inhoud
LG 2022 modellen

LG 2022 modellen

LG komt met meer inch-maten en meer helderheid

Voorafgaand aan het CES heeft LG hun verbeteringen voor het jaar 2022 naar buiten gebracht. Naast meer inch-maten komt LG met OLED EX, dit is een verbeterde versie van de OLED Evo-technologie. Volgens LG bracht het OLED Evo paneel 20% meer helderheid dan de standaard televisies. Het nieuwe OLED EX zou dit met 10% overtreffen en gaat voor 30% meer helderheid. Daarnaast zal de rand (de bezel) smaller worden. Op welke series deze nieuwe technologie aanwezig zal zijn is nog niet bekend.

Processor

LG komt in 2022 met de nieuwe Alpha 9 Gen 5 Processor. De verbeterde versie stuurt onder andere de Brightness Booster aan in de G2-serie. Verder is deze krachtige processor te vinden op de oled-series Z2-, G2 en C2 en de QNED-series 99 en 95\96. De overige modellen moeten het nog doen met de Alpha 7 Gen 5 Processor, maar ook deze slimme processor analyseert de content en omgeving en past hier de tv-instellingen op aan.

Scherm

Onder de oled modellen zal wederom alleen de Z-serie voorzien zijn van 8K-resolutie. De overige oleds houden 4K. Onder de lcd led-televisies zullen de QNED99-, QNED95/96-series over 8K beschikken de rest van de series blijven bij 4K. Alle tv’s in oled-series hebben een 100Hz paneel met de A2-serie uitgezonderd, deze televisies hebben een 50Hz paneel. De G2-serie wordt uitgebreid met een 83-inch-model en de werelds eerste 97-inch oled-tv. De OLED C2-serie komt in 2022 maar liefst in zes formaten tussen de 42- en 83-inch. Alle tv’s van de OLED- en ldc led-series hebben volledige HDR ondersteuning (Dolby Vision, HDR10 Pro & HLG).

Geluid

Alle tv’s beschikken over AI Sound Pro en AI Acoustic Tuning. AI Sound Pro analyseert de beeldcontent en past hier de instellingen optimaal op aan. AI Acoustic Tuning speelt in op de kijkhoek en past daar perfect het geluid op aan. Verder ondersteunen de Z2-, G2-, C2-, B2- en alle QNED-series Dolby Atmos.

Vorig artikel Sony 2022 modellen
Volgend artikel CES 2022